2018/02/20

Kezdenénk az évet...


Múlhatna már a tél.

Lassan március felé kacsintgatunk, készülünk a korai húsvétra, készülnénk nekifogni mindannak, amit erre az évre terveztünk..
... és csak esik, esik szakadatlanul.

Havazik, egész nap.

De nem vesszük már igazán komolyan - tessék-lássék bosszankodunk csak egy kicsit. .
Mit makacskodik?
Böjt van már... A levegőben tavasz-illatok kóborolnak, és nyílik már odafenn a hóvirág.
Vak is láthatja, hogy lejárt az ideje.

Most már tavaszt érzünk mi is - mennénk, csinálnánk, írnánk a lelkes beszámolókat. A múlt héten kint jártam már Bodor úrral, aki reményeim szerint rendbe teszi, amit az építő brigád elrontott tavaly előtt.

Van mit rendbe tenni!
A betontető szegélye töredezett, felületéről lapátolni lehet a törmeléket,  a teraszon pedig kerülgetjük a lépcsőfeljáró épp csak ledeszkázott kerek lukját, amin a repedezett szigetelés már itt-ott ereszti a vizet.
Nem baj... Tiborban megbízom, pontos, szép munkát végzett két éve is.
Rendbe fogja szedni.




Nyolckor találkozunk  - ha addig be is akarok fűteni, jó korán kell indulnom. Ez végképp elvette Györgyi kedvét, hogy velem jöjjön a tél végi lucspocsba,,, , így hát egyedül vágtam neki az útnak.

A ház érintetlen.

A múló tél csak a bejárati ajtónkat tette tönkre - A félbemaradt építkezést bizony nagyon megsínylette. Megdagadt, leszállt, nem csukódik, nem nyílik... A vasalat csúnyán belemar a fába, valahányszor megpróbálom.







"Le kell fékényképezni, aztán meglátjuk..." - mondták segítőkészen a szakemberek, akiktől vettük. Így aztán egy hét múlva újra ott vagyunk - ezúttal már ketten. 

Első dolgunk persze nem a fényképezés - be kell fűteni, és éhesek is vagyunk már, nagyon.
Aztán jöhet az ajtó.


Még egyszer alaposan szemügyre veszem (és lefényképezem), mi a helyzet, Aztán leszerelem a vasalatok egy részét - így legalább (ha nehezen is) de becsukható.




Ennek az évnek  igazi nagy feladata a szennyvíz-elvezetés kialakítása lesz, az új fürdőszobánkhoz.
Hónapok óta foglalkoztat a kérdés, hol legyen az emésztő, hol húzódjon a csővezeték árka.



Lassan körvonalazódik bennem a megoldás: Ki fog jönni az ablak alatt (valaha ott volt az ajtó) elmegy a Villanegra előtt, és a hintaágy mögötti eldugott sarokban csatlakozik az ott kiásandó emésztőhöz.
Nagy munka lesz!  Pillanatnyilag téglakupac éktelenkedik ott, még azokat is válogatni kell, és elhelyezni.
Na, erre épp alkalmas egy ilyen nap.. :)  - mire eljövünk, már szépen kirajzolódik, hol is kell kivenni azt 8-10 m3 földet!

Ismét jöhet a segítség! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése