2017/01/06

Boldog új évet mindenkinek!

Kicsit megkésett a jó kívánság, tudom, de hát idén először ad életjelet magáról a Blog - neki még Új Év van :)
Persze a verőcei Újév kicsit más, mint a nagyvárosok pezsgőmámoros, tüzijáték-sziporkázós szilveszteri mámora.
Itt a ház magára hagyva fagyoskodik a váratlanul komolyra fordult télben. A kopasz ágak között zavartalanul nyargalászik a metsző északi szél, hordja a porhavat. A magaslesről méteres jégcsap lóg, a dagonyánál pedig néhány őz keresgél. Bármit, ami ehető...
A hírek szerint egész komoly hó esett arrafelé.
De most még itt ülünk a nagyváros szívében, és életünk ezer frontján próbáljuk tervezni, beindítani a Boldog Új Esztendőt.
Azt a 2017-et, aminek sok egyéb mellett még mindig fontos motívuma lesz Verőce.Az idei év már nem annyira "építkezéses" lesz - bár sok ilyen jellegű munka van még előttünk.
Sokkal inkább "építkezés utáni rendrakás" lesz meghatározó jelleg. A félkész kőház használatbavétele (legalább nyílászárók legyenek!) a tetőterasz, a ház környéki kert, a villanegra, a szabadtéri tűzrakó helyünk... mind-mind megannyi, innen messziről aprónak látszó feladat.
Kicsit reménykedem benne, hogy egy-kettőre fogadó-képesek leszünk, és hívogathatunk Bennetet!

A blogon is terveim vannak.

Természetesen továbbra is nyomon követhetitek rajta, hogy s mint sikerült alakítanunk a kis családi birtokot, a házat.
De helyet kapnak ( most már tényleg :) ) - visszaemlékező írások, gondolatok is.
Szeretném végre méltóképpen feldolgozni az itt talált fotókat is.
Hamarosan új rovat indul a facebook csoportban "Napi Archív" címen, ahol időről időre felkerül egy-egy régi fénykép nagyapa Verőcén hagyott gyűjteményéből. (csak a csoport tagjai látják)
Kövessétek! - sok-sok régi arc, rég elfelejtett pillanat, esemény előkerülhet! Én pedig kommentekben várom, ki mit tud róluk - a kissé megsárgultan pöndörödő holt papirhalmaz csak így válhat élő, értékes családi archívummá! Segítsetek ebben!
Ezzel együtt itt a blogon is életre kel egy "Galéria" menüpont - itt lesz elérhető a tematikusan és időrendben rendezett jól áttekinthatő képtár - a ház és környezetének története, családi események, nagyapa itt talált régi képei. Van köztük jó néhány nagyon szép!
Ezekkel a gondolatokkal, tervekkel kívánunk mindannyiótknak nagyon boldog új esztendőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése