2016/03/07

Egy éves a blog

Eddig többnyire akkor került ide valami újdonság, ha kint jártunk.
Ha feltöltekeztünk a hegyek tiszta levegőjével, Verőce csendjével, ha jutottunk valamire, és új tervekkel és feladatokkal volt tele a fejünk.

Most hetek óta esik... Ki sem moccanunk a városból, csak a négy fal közül emlékszünk vissza sóvárogva az elmúlt hónapok eseményeire.

Az elmúlt EGY ÉV eseményeire.

Mert a napokban EGY ÉVES lett a verőce50 blog!
Igaz, a neve már idejétmúlt, idén már Verőce51-nek kellene nevezni - de azt hiszem, nem fogom átkeresztelni, annyira rááll már a fülünk, a szánk. :)


Célját, értelmét viszont újra és újra át kell gondolnom.
Azt hiszem, szervező-eszközként, családi találkozások fórumaként, a Blog, a műfaj természetéből adódóan nem a legalkalmasabb, valljuk be, ez nem volt életképes ötlet. Annál inkább alkalmas lehet viszont a kis családi birtokhoz kötődő emlékek, élmények, tervek, gondolatok gyűjtőhelyének!

Az 50. évfordulót követően még sok minden a kezembe akadt, aminek augusztusban ott lett volna a helye a családi találkozón. Annak idején sok fotó, könyv, jegyzetfüzet, dokumentum került elő a szekrények, a Villanegra mélyéről, amiket meg akartam menteni, hazahoztam, hogy aztán félretett dobozok mélyére rejtve várják, hogy átnézzem, rendszerezzem, méltó helyre tegyem őket. Ezeket, és az ehhez kötődő gondolatokat mindenképp szeretném megosztani azokkal, akiket ez érdekelhet.

De el tudnám képzelni azt is, hogy a Ti élményeitek, emlékeitek is helyet kaphatnának itt.

Ha valaki szívesen megosztana birtokában lévő fotókat, dokumentumokat,
vagy szívesen írna Verőcéhez kötődő élményeiről, sokban gazdagíthatná a blog tartalmát!


Így hát idén (ha időm engedi) ilyen jellegű írások, dokumentum is fel fognak bukkanni ezen az oldalon.

Mindemellett a fő cél megmarad: legyen a blog hű tükre annak, mi történik mostanában Verőcén!
Remélem, sok bejegyzést fog ez is ihletni - hiszen már tavasszal szeretnénk nekilátni a kőház felújításának. Átrendeződnek a funkciók, és az építkezést követően valószínüleg újra kell alakítanunk a ház környezetét is. (előre félek, mi minden esik áldozatul az építkezésnek!)
Lesz hát miről írnunk idén is!

Most, hogy közeledik a márciusi hosszú hétvége - fel fogunk menni, akármilyen is az idő.
A faházat le kell kezelni idén is, ha nem akarunk a lódarazsakkal egy fedél alatt élni a nyáron - és ez ilyenkor már nem tűr halasztást.
Sajnos nem várható nagyon szép idő - de ha valaki mégis rászánja magát, szívesen látjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése