2015/04/17

M E G H Í V Á S

... és akkor következzen a "hivatalos" meghívás! :)


Kedves Családtagok, Rokonok, Ismerősök!


Talán már  más forrásokból (személyes beszélgetésekből, családtagoktól, Facebookról) értesültetek róla - szeretnénk idén egy ünnepi családi találkozót szervezni Verőcén.
A találkozónak két szép kerek évforduló ad különös aktualitást:
 • Ebben az évben lenne nagymama éppen 100 éves.
 • Ebben az évben lesz épp 50 esztendeje, hogy a verőcei telek a család birtokába került.
A családi találkozóra szeretettel várunk MINDENKIT, aki a családhoz tartozik, vagy bármi módon kötődik a verőcei nyaralóhoz.
Azokat is, akiket nem sikerül személyesen, emailben, Facebookon, vagy bármi módon elérnem.
Ezért kérlek benneteket, adjátok tovább - ne csak az információt, hanem a meghívást is.
Senki ne érezze úgy, hogy “nem hívtuk”, csak azért, mert nem sikerült még elérnem!A találkozó időpontját még nem döntöttük el véglelgesen.
Elsősorban a nyár vége jöhet szóba.


Erre nézve is várom mindenkinek a visszajelzését, hogy tudjam, kinek mik a jó, vagy biztosan nem jó időpontok.


Ez a honlap honlap a szervezés támogatására készült.
Itt akarunk közzétenni mindent, ami Verőcével és a találkozóval kapcsolatos.
Itt lehetőség van három javasolt dátum között választani, szavazni is - eddig még senki nem élt ezzel a lehetőséggel, de bízom benne, hogy fog.
Itt lehetőség van megjegyzések, üzenetek küldésére is.


Létrehoztunk egy Facebook-csoportot is Verőce50 néven - ezen a csatornán szintén igyekszünk minden fontos dolgot közzé tenni, és kapcsolatot tartani minnél többekkel.


Néhány fontos dolog pár szóban:


 • Verőce történetét nagy hullámhegyek-hullámvölgyek jellemzik. Igazi fénykora Nagyapa nyugdíjba vonulásával vette kezdetét, és halálával ért véget. Öt év elhagyatottság után került hozzám. A nagy távolság és a szűkös anyagi lehetőségek ellenére igyekeztünk valamiféle szinten tartás mellett működőképesen tartani, gyerekeimnek igazi kis földi paradicsomot jelentett éveken át.
  Aztán a mi családunkban is bajokkal terhelt évek következtek - az utóbbi öt év megint a hanyatlás időszaka. A kőház teljesen lakhatatlan, sőt, talán veszélyes is lett. A faház szolgált menedékemül erdei remeteségeim alatt.
  Tavaly aztán megint fordult az életem. Feleségem, Györgyi éppúgy szívügyének tekinti Verőcét, mint én. Eltökélt szándékunk, hogy megmentjük a pusztulástól, és ismét a család életének fontos helyszínévé tesszük - olyanná, ami alkalmas nagyobb létszámú családi alkalmak lebonyolítására is.
 • Az idei találkozó ennek a folyamatnak a kezdeti pillanata - még alig van kézzel fogható jele annak, hogy valami most változni fog. Aki eljön, igazi vadromantikus viszonyokra,  erdei piknikre kell, hogy készüljön.
 • Még csak megbecsülni sem tudjuk vendégeink várható létszámát.
  Ezért azt találtuk ki, hogy valamiféle “batyus-bulit” rendezünk - a résztvevők maguk hordják össze, amit enni-inni fogunk.
  Természetesen mi is készülünk egy jó bográcsossal, borral, röviditallal,  miegymással -  de könnyen járhatunk úgy, hogy ez nem lesz elég ennyi embernek.
 • Szeretnénk, ha ez több lenne, mint szokásos családi találkozó - tényleg nagymamára, nagyapára tudnánk emlékezni. Ennek módjára is várunk mindenféle ötletet, gondolatot, megmaradt relikviákat, régi fotókat, stb.


Végezetül még egyszer szeretném kiemelni:


MINDENKIT szeretettel várunk
azokat is, akiket elérhetőség hiányában nem tudok megszólítani


Kérlek benneteket, adjátok át a meghívást egymásnak, és addig is tartsátok, tartsuk a kapcsolatot
… vagy bármilyen más egyéb módon a szervezés (dátum, résztvevők, enni/innivalók, stb) ügyes-bajos dolgaiban


A nyári viszontlátásig is tartalmas, szép tavaszt, nyarat kívánunk mindenkinek:


Attila és Györgyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése