2015/03/10

Hozzáfogtunk...! :)



Tavasz van végre - most már semmi kétség - és mi újra itt, Verőcén

A hosszú tél után szombaton végre nekivágtunk, hogy felmérjük a terepet - lássuk, mi vár ránk

Gyönyörű koratavaszi időnk volt -  Ilyenkor virágzik a hóvirág, nyílik a som... a munka mellett muszáj fényképezni is :) El is hoztam gépet, objektíveket, kellékeket, mindent - csak a memóriakártya maradt ki... Így aztán blogbejegyzésem színesítéséhez be kell érnem néhány mobiltelefonos képpel.. . 
Ez a hétvége  számomra igazi uttörő vállakozás volt -  Ujdonsült autósként most első alkalommal merészkedtem nekivágni a meredek hegyoldalnak. Kapaszkodtam is erősen a kormányba, rázott a rossz út, mint a veszedelem... - .de a pici autó állta a sarat (motorja, akár egy komolyabb fűnyíróé :) ) - dugig pakolva csomagokkal, kerti bútorral, kutyával, feleséggel becsülettel felkapaszkodott a telekig.
Kiszálltunk, kipakoltunk...  és aggódó izgalommal indultunk a ház felé.
Mi minden történhetett a télen? Az őszi gyümölcsfa-ültetés óta nem jártunk erre!

Az erdő csendben fürdette  viseltes téli öltözetét  a napfényben. Tavalyi avar, lehullott száraz ágak, elszáradt szeder- és folyandár indák mindenütt.. .de a fákon már hangja van a madaraknak, a föld tavasz-illatot lehel, a ház mellett pedig csakugyan nyílik a hóvirág (egész kis mező) - a szirmok között pedig hatalmas poszméh issza a nektárt, a meleget és a fényt. Mozgásában ott van még a téli dermedtség de napsütéstől egész megmámorosodott.. .:)


Megvan a ház is... érintetlenül, ahogy hagytuk.

Hideg, és elhagyatott.

Ami azt illeti, csúnya munkát 
végzett az idei tél is - a  helyzet elég ijesztő.

A kőház falai veszedelmesen romlanak, a bejárati ajtó teljesen tönkrement, ki is vettük (a házat tavaly kiürítettük, kitakarítottuk), az ablakok körül pedig egyre szabálytalanabb a nyílás.
Idén tavasszal a felső házon is problémák adódtak. A tető alatti gerendák egy részét elengedte a régi szögelés, pótolnunk kell. A bejárati ajtó itt is nagyon rossz állapotban van.

Hát innen rajtolunk...  :(


Rövid volt a hét vége - de amennyire tudtuk, kihasználtuk. Györgyi egy öreg pad  felújításán dolgozott, én pedig lekentem a házat az itt tenyésző óriási lódarazsak távol tartására, kicsit összekaptam a kertet a ház közvetlen közelében, vizet hoztam - és mi is élveztük a tavaszt. 


Tele tervekkel, feladatokkal tértünk haza vasárnap este.





1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a szívélyes meghívást, igyekszem eleget tenni neki!

    Ölellek Benneteket: István

    VálaszTörlés