Bevezető


"Számos családnál megfigyelhető a generációk hosszú során átívelő, szimbolikus hatalmánál fogva eladhatatlan ház, amelyet testvérek, unokatestvérek együtt örökölnek, és ami nem szolgál lakóhelyéül senkinek, de ha valaki bajba kerül, mindig rendelkezésre áll. Egyébként pedig nyaralóként, vagy családi események színhelyeként funkcionál, ahol a családtagok megélhetik eredetüket, összetartozásukat, megmártózhatnak az előző generációk ölelésében, és mindezt örökíthetik gyermekeik felé is"

(Részlet a www.terkultura.com blogbejegyzésből)


Alig néhány éve, 2015-ben volt  ÉPPEN 100 ESZTENDEJE  hogy Nagymama született.
És tugyanabban az évben volt éppen  50 ESZTENDEJE, hogy Nagyapáék 1965-ben megvásárolták a verőcei telket.
Erre a két kerek évfordulóra, Nagyapáékra emlékezettt a nagy család  2015 augusztus 22-én, szombaton.

ENNEK ALKALMÁBÓL SZÜLETETT A VERŐCE50 BLOG

A családi találkozó eseményeit AZ ÉVFORDULÓ  c. oldal sok-sok fényképel eleveníti meg.

Ezzel  a  VERŐCE 50 blog  betöltötte eredeti rendeltetését.
De nem szűnik meg :
Mostantól új céllal, új profillal működik tovább.ILYEN VOLT  - ILYEN LETT

A ma divatos blogbejegyzésekben oly gyakran láthatjuk, hogy egy-egy ház, belső tér, kert néhány hónap alatt. teljesen kicserélődik. Sajnos Verőcén ez nem fog ilyen ripsz-ropsz menni (sem időnk, sem pénzünk nem fogja lehetővé tenni)  - bizony éveknek kell majd eltelnie, mire álmaink környezetét kialakítjuk.
De aki benéz ide, (a kis birtokra, vagy a blogba) hónapról hónapra láthatja, amint lassan-lassan, apró lépésenként szépül a ház, a kert.


MINDENKIT VISSZAVÁRUNK

Ezekkel a szavakkal fejeződik be az évfordulós családi találkozóról szóló bejegyzés.
És ez ezúttal nem üres frázis, komolyan gondoljuk.
Szeretném, ha Verőce - mint valamikor régen - a nagy család találkozásainak, összetartozásának nyitna teret, az újabb generációknak is megadhatná a szabadság, az alkotó munka, a természetközelség élményét.
Amilyen közhelyszerűen hangoznak ezek a gondolatok annak, aki csak olvassa, olyan közvetlen,  semmi mással nem pótolható élmény mindezt személyesen, átélni.


Szeretném ezt az oldalt úgy alakítani, hogy segítséget, támpontot, kapcsolattermetési lehetőséget jelentsen mindenkinek, aki ennek részese szeretne lenni.