A birtokról...

... ha valaki nem ismerné .:)
A ház előtt zajlik az élet...
A verőcei ház a falu határában emelkedő Borbély-hegyen áll, immáron vagy 100 éve. Nagyszüleim 1965-ben vásárolták, azóta a család állandó nyaraló- és találkozóhelye. A falu felől érkezve ez az utoló telek. Fölötte már nincs semmi és senki - csak az érintetlen, igazi börzsönyi őserdő.
Miután nagyszüleim 1995-96-ban meghaltak, a telek öt éven át magárahagyva állt. Szüleim hatan voltak testvérek, de egyikük sem tudta vagy akarta magára venni a gondját, örömét. Az unokák közül talán én kötődtem leginkább hozzá (egész nyarakat töltöttem itt) így kivásároltam tőlük.

A kert felöl jól látszik, hogyan épült a ház a hegyoldalba

Az ezt követő években igazi kis erdei paradicsom lett belőle - gyerekeimnek a kalandvágy és kreativtás zavartalan kiélésének színtere, nekünk, felnőtteknek pedig elcsendesedésre, természet-adta felüdülésre ad lehetőséget, arra, hogy kicsit gondolatainkra figyelhessünk - mindarra, amire a hétköznapok nem adnak lehetőséget.


A tetőcsere nehéz munka - elkel közben némi lazítás ....:)
Aztán mostohább esztendők következtek. Gyermekeim megnőttek, ha el is jöttek ide, sokszor már nem velem...:) A Debrecen-Verőce távolság,, anyagi korlátok, felborult családi életünk, a válás bizony háttérbe szorították Verőce ügyét.
Danival, Marcellal  ugyan megcsináltunk egy-két dolgot... (ők rengeteget segítettek), de  házon évről évre mind jobban meglátszottak az elhagyatottság, a pusztulás. jegyei.

Jó néhány éve pedig már Dani sem segít...

Már-már  a huszonnegyedik órában.... de talán most megváltoznak a dolgok.
Párom, Györgyi éppúgy szereti és szívén viseli a sorsát, mint én. Nagy elhatározással láttunk neki, hogy életet leheljünk a szebb napokat látott kis birtokba.
Belevágtunk végre az épület felújításába is.
Sok-sok leleményre, munkára, időre, pénzre, talán segítségre lesz szükség.. - de bízunk benne, hogy a verőcei  családi birtok újabb fénykora felé indulhat el.


Tavasszal benövi a házat az erdő -
mint Csipkerózsika kastélyát

A faház a tetőteraszról nyíik -
pillanatnyilag csak ez lakható

Kerti vasút -
A fiúk itt élik ki kreativitásukat
A hegyoldal füves, ligetes legelő
Aljában, az út mellett ez az öreg kereszt állt már gyerekkoromban is