KoncepcióA pincei köépület régi szárnyának a bal oldalán (az alsó ház mostani középső heységénél) 
alakítandó ki egy bejárat, előszoba, valamint az emeleti szintre felvezető lépcső.

Ettől jobbra (az alsó ház mostani szobájának helyén) egy hálószoba, 

balra -az új(abb) és jó állapotú- kőépületben (alsó ház mostani "konyhája") egy furdó/WC blokk. Az emeleti szinten a jelenlegi faház teljes elbontása után annak az alapozását felhasználva egy új, könnyűszerkezetes faház helyezhető el "L" alakban, ahol az L egyik szára a jelenlegi faház, a másik pedig rányúlva a teraszra fogadná a lépcsőházat, és az emeleti bejáratot. 
Ez az épület foglalna magában egy lakókonyhát/nappalit. A terasz legértékesebb része az L-álat bezárt módon védett terasszá válna, míg az emeleti bejárat előtti (alsó ház konyhája feletti terasz) bejárati, vendég-érkezési, fogadási területté válhatna.Így egy két szintes ház keletkezne: fent nappali és konyha, lent a sötétebb kőházban hálószoba és a fürdő blokk. Az épületnek így egy KÉTSZINTES ELŐSZOBÁJA lesz, bejárattal fent is, lent is. 
Közvetlen kertkapcsolat van mindkét bejáratnál. Esetleg a védett teraszról is kialakítható lépcső , mely a kerti csap feletti területre vezhetne


A teljes építést egy komplett koncepció, és teljeskörű terv alapján kellene megépíteni, ami akár évekre, hosszabb távra is szakaszolódhat:
  1. ütem: életveszély elhárítás (kőfal újraépítése), illetve a pinceszint teljes kialakítása a lépcsőház előkészítésével, a bejárat a vizesblokk, valamint a hálószoba komplett kialakításával.
  2. ütem: épület-környezet kialakítása szivárgókkal, kútfúrással, a jelenlegi faház teljes elbontásával, valamint a teraszon egybefüggő fogadószinnt kialakításával.
  3. ütem: Az új faház szerkezeti felépítése, a lépcső kialakításával együtt.
  4. ütem: Az új faház belső befejezése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése